Za svaku kulturu i vrstu tla te uzgojne uvjete postoje optimalne agrotehničke mjere koje trebaju biti pravilno provedene. Usjev treba posijati ili posaditi i obraditi na vrijeme, a kvalitetni alati omogućavaju da se to odradi čak i kad nedostaje radne snage. 

Male površine naših poljoprivrednika često su problem za standardne traktore, radne strojeve i alate, pa smo u ponudu uveli široki izbor povoljnih i vrlo kvalitetnih ručnih alata i strojeva europskih proizvođača. Naši proizvođači entuzijastični su pobornici ekološke poljoprivrede, no njihovi praktični alati korisni su i hobistima te konvencionalnim proizvođačima povrća. Svi alati razvijeni su u suradnji s poljoprivrednicima i ispitani u praksi.

Investicija u jednostavne alate je dobra investicija

Na sasvim malim površinama isplati se investirati u jednostavne alate za strojnu ili ručnu obradu (Terrateck).  Pokretne (oscilacijske) motike oštrog noža ili strugalice raznih tipova čuvaju leđa i dobro su rješenje za naporne korove u usjevima. Nema saginjanja, korov se odstranjuje pokretima odmah ispod površine zemlje u svim smjerovima, bez dizanja motike s tla. Gredica je u nekoliko pokreta sasvim čista. Za veća polja koristi se “motika” na dva kotača koja obrađuje usjev s dvije strane. Moguće je korištenje različitih priključaka.  Veći alati imaju i vlastiti pogon, ili se mogu priključiti na standardne traktore.

Polaganje folije na manjim površinama je problematično ako se stroj nema gdje okrenuti. Nudimo idealno rješenje ručnog polagača folije kojim se može baratati i u plastenicima bez puno muke. Ručna sjetva oduzima puno vremena i vrlo je naporna, naročito kad se usjev nakon nicanja mora prorjeđivati. Jednoredne ili višeredne sijaćice iz naše ponude izvrsno su rješenje za sitno ili krupnije sjeme (Terradonis). Funkcioniraju na principu valjaka s rupicama za sjeme raznih veličina. Udaljenost sjemena u redu podešava se vrlo jednostavno, a sijaćice se mogu motorizirati ili priključiti na traktor.

 class=
Terradonis sijaćica za traktor

 class=
Terrateck okopavanje

Stručni tim Lokvina d.o.o. uvijek na raspolaganju!

Više informacija o optimalnoj kombinaciji jednostavnih i efikasnih preventivnih mjera  u ekološkoj poljoprivredi možete dobiti od stručnog tima Lokvina d.o.o.

Na tržište stavljamo certificirano sjeme vrhunske kvalitete za uzgoj povrća, ljekovitog i začinskog bilja, krmnih i uljnih kultura, trava, djetelina, zelene gnojidbe te sjemenski krumpir, češnjak i lučice. Sjeme  je s ekološkim certifikatom, proizvedeno u Europi i prilagođeno hrvatskim klimatskim uvjetima.

 class=
Terradonis višeredna ručna sijaćica

 class=
Terrateck višeredno okopavanje

 class=
Terradonis valjci za sjeme

 class=
Terrateck oscilacijska motika set

U ponudi su i mali praktični alati i strojevi proizvođača poljoprivredne mehanizacije specijaliziranih za obradu manjih površina, za profesionalne poljoprivrednike i hobiste te veliki izbor mrežica za zaštitu od svih vrsta insekata, zasjenjivanje nasada i zaštitu od tuče. Provjerite ponudu na www.lokvina.hr

Prethodni članakOdobrena sredstva za zaštitu bilja nemaju negativan utjecaj na zdravlje građana i okoliša
Sljedeći članakOPG Jakopović – ekološka kozmetika sa sjevera Hrvatske
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.