80 dag bresaka
3 dl voćnog jogurta od breskve
20 dag maskarponea
2,5 dl slatkog vrhnja
pola limuna
2 žlice šećera u prahu
2 vanilin šećera
8 čokoladnih prutića
5 dag čokolade za kuhanje

Ogulite breskve i uklonite koštice. Izrežite ih na kockice. Vrhnje pomiješajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom te dobro izmiksajte. Polovicu breskvi sameljite, dodajte jogurt, sok od limuna i maskarpone. Dobro promiješajte. U kremu dodajte šlag i žlicom lagano promiješajte. Kremu servirajte u staklenim čašama tako da stavljate sloj kreme pa sloj usitnjenih bresaka. Vrh ukrasite komadićima bresaka, struganom čokoladom i prutićima.

Prethodni članakGranola ili domaći mĂĽsli
Sljedeći članakPita od šljiva
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.