– 400 ml punomasnog mlijeka, 3.2% m.m.
– 150 ml vrhnja za šlag
– 5 dag bijele čokolade
– 1 vanilin šećer
– 15 dag šećera
– 2 žlice kokosovog brašna
– 1 žlica škrobnog brašna
– 15 dag kvalitetne čiste čokolade s visokim udjelom kakaa
– cimet
U većem loncu, pomiješajte 50 ml vrhnja za šlag s mlijekom, kristal šećerom, vanilin šećerom i nalomljenom bijelom čokoladom. Stavite lonac na srednje jaku vatru i zagrijavajte smjesu, neprestano miješajući, sve dok se bijela čokolada ne otopi, a mlijeko ne spoji s vrhnjem. Maknite lončić s vatre, umiješajte škrobno brašno pa vratite na vatru. Kuhajte sve dok se smjesa ne zgusne u kremastu teksturu. Smjesi dodajte kokosovo brašno (po želji), pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U međ uvremenu, ostatak vrhnja za šlag izmiksajte u čvrsti snijeg, pa umiješajte u još mlaku smjesu. Dobro izmiksajte da se svi sastojci spoje. U me đuvremenu rastopite čokoladu i ulijte je u silikonske kalupe za sladoled. (Ukoliko nemate odgovarajuće kalupe možete koristiti i čašice za jogurt.) 1/3 kalupa napunite toplom čokoladom a zatim smjesom sladoleda. Napunjene kalupe stavite u zamrzivač i ostavite ih da se ohlade, najbolje preko noći. Sladoled istisnite iz kalupa, pospite cimetom i poslužite.