Sastojci (za oko 4 čaše):
– 1 mljevena želatina
– 4 dcl vrhnja za šlag
– 0,8 dcl mlijeka
– 3 dag šećera
– 10 listića mente
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 10 dag borovnica
Priprema: Želatinu preliti s hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Staviti kuhati vrhnje za šlag i mlijeko, te dodati šećer i listiće mente. Prije nego zavrije dodati sjeckanu čokoladu i maknuti s vatre. Miješati dok se čokolada ne otopi. Želatinu ocijediti i miješajući dodati u smjesu, pazeći da ne ostanu grudice. Smjesu kroz sito, kako bi se uklonile grudice i menta, uliti u visoke desertne čaše prethodno namočene hladnom vodom. Ostaviti hladiti na sobnoj temperaturi, a potom i u hladnjaku da se dobro ohladi. Ukrasiti borovnicama i listićima mente.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“