width=– 17,5 dag čokolade za kuhanje
– 60 ml likera, npr. Grand Marniera
– 5 žumanjaka
– 6 dag šećera u prahu
– 7 bjelanjaka
– maslac za premazivanje kalupa
– sladoled po želji

Dobro namažite 6 vatrostalnih posuda omekšalim maslacem. Omotajte ih papirom za pečenje, tako da papir bude 3 cm iznad ruba posude, pa ga učvrstite špagicom. Čokoladu natrgajte na kockice, stavite u posudu i rastopite na pari. Kada čokolada postane potpuno glatka umiješajte liker i miješajte dok se smjesa ne poveže. Dodajte razmućene žumanjke, šećer i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Trećinu snijega dodajte smjesi od čokolade i lagano miješajte da se dobro poveže. Dodajte ostatak snijega i ponovo lagano promiješajte. Smjesu žlicicom rasporedite po pripremljenim posudicama. Posudice stavite na lim za pečenje i pecite u dobro zagrijanoj pećnici 12- 15 minuta na 200 °C, pa izvadite iz pećnice. Ukrasite kuglicom sladoleda i poslužite.

Prethodni članakMuffini od dunja
Sljedeći članakPovećavanje proizvodnje češnjaka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.