– 17,5 dag čokolade za kuhanje
– 60 ml likera, npr. Grand Marniera
– 5 žumanjaka
– 6 dag šećera u prahu
– 7 bjelanjaka
– maslac za premazivanje kalupa
– sladoled po želji
Dobro namažite 6 vatrostalnih posuda omekšalim maslacem. Omotajte ih papirom za pečenje, tako da papir bude 3 cm iznad ruba posude, pa ga učvrstite špagicom. Čokoladu natrgajte na kockice, stavite u posudu i rastopite na pari. Kada čokolada postane potpuno glatka umiješajte liker i miješajte dok se smjesa ne poveže. Dodajte razmućene žumanjke, šećer i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Trećinu snijega dodajte smjesi od čokolade i lagano miješajte da se dobro poveže. Dodajte ostatak snijega i ponovo lagano promiješajte. Smjesu žlicicom rasporedite po pripremljenim posudicama. Posudice stavite na lim za pečenje i pecite u dobro zagrijanoj pećnici 12- 15 minuta na 200 °C, pa izvadite iz pećnice. Ukrasite kuglicom sladoleda i poslužite.