Sastojci (za 4 čaše):
– 1 žličica mljevene želatine
– 1 žlica hladne vode
– 1,2 dcl mlijeka
– 2 jaja
– 3 žlice vanilin šećera
– 5 dag tamne čokolade (s 75 % kakaa)
– 5 dag bijele čokolade
– 5 dag mliječne čokolade
– 2 dcl vrhnja za šlag
Priprema:
Želatinu pomiješati s hladnom vodom i ostaviti da nabubri.
Žumanjke pjenasto miksati s 2 žlice vanilin šećera.
Mlijeko zakuhati, miksajući uliti pola u žumanjke, pa vratiti u ostatak mlijeka i miješati na pari 6 – 7 minuta, dok se ne zgusne. Maknuti s vatre i umiješati želatinu.
Podijeliti smjesu u tri zdjelice i u svaku dodati po jednu vrstu sitno sjeckane čokolade. Miješati dok se čokolada ne otopi.
Vrhnje miksati u čvrst šlag, a bjelanjke s jednom žlicom vanilin šećera u snijeg. U svaku zdjelicu s čokoladom pažljivo ručno dodati trećinu šlaga i trećinu snijega.
Rasporediti u 4 čaše kremu s tamnom čokoladom, te staviti u zamrzivač na 10 minuta.
Na tamnu kremu staviti kremu s bijelom čokoladom, pa opet u zamrzivač na 10 minuta.
Na kraju staviti kremu s mliječnom čokoladom i ohladiti. Ukrasiti ribanom čokoladom i rezanim jagodama.
Recept iz knjige „Premium kolači, deserti i slastice“