width=– 20 dag maslaca
– 8 dag sme đeg šećera
– 6 žumanjka
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 6 dag brašna
– 18 dag sitno mljevenih lješnjaka
– 20 dag kesten pirea
– 6 bjelanjka
– 10 dag šećera u prahu
– 2 žlice ulja od buče
– (žlicu ulja i lješnjaka za kalup)

Kalup namastite i pospite lješnjacima, te ga stavite u frižider. Maslac, smeđ i šećer i žumanjke dobro izmutite. Zatim vaniliju, prašak za pecivo i brašno pomiješajte zajedno s lješnjacima i kesten pireom. Istucite bjelanjke i šećer u prahu. Sve sastojke spojite u jednu smjesu i stavite u kalup. Pecite oko 40 minuta na 160 ºC. Kada se kolač malo ohladi pažljivo ga izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.

Prethodni članakSlojeviti desert
Sljedeći članakŠareni dunavski valovi
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.