Biskvit:
✦6 jaja
✦6 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦4 žlice tople vode
✦2 žlice ulja
✦4 žlice oštrog brašna
✦2 žlice škrobnog brašna (gustina)
✦3 žlice kakaa
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, a zatim toplu vodu i ulje cijelo vrijeme miksajući. Na kraju dodati mješavinu brašna, škrobnog brašna, kakaa i praška za pecivo i još jednom kratko izmiksati. Uliti u kalup za tortu promjera 26 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta. Ohladiti te prezati vodoravno na 2 dijela.
Krema:
✦1 mljevena želatina (10 g)
✦500 ml vrhnja za šlag
✦60 g bijele čokolade
✦250 mascarpone sira
✦3 žlice šećera u prahu
Priprema: Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici – pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Bijelu čokoladu otopiti sa 100 ml vrhnja za šlag pa uliti na laganoj vatri otopljenu želatinu i dobro izmiješati. Mascarpone izmiksati sa šećerom u prahu pa mu postupno umiješati mekši šlag od izrađenih preostalih 400 ml vrhnja za šlag. Uliti malo ohlađenu bijelu čokoladu sa želatinom i ručno izmiješati.
Glazura:
✦120 g čokolade za kuhanje
✦60 g margarina
✦3 žlice ulja
✦2 žlice vode
Priprema: Sve sastojke otopiti na pari miješajući. Na prvi biskvit staviti pola kreme, nju premazati glazurom od čokolade i staviti u zamrzivač na 15 minuta da se glazura stisne. Glazuru premazati s ostatkom kreme i poklopiti drugim biskvitom.
Ganache:
✦150 ml vrhnja za šlag
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja, dodati čokoladu za kuhanje i miješati da se čokolada otopi pa preliti po torti. Staviti preko noći na hlađenje. Recept iz knjige Moji kremasti kolači