Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦1 vanilin šećer

✦4 žlice tople vode

✦2 žlice ulja

✦4 žlice oštrog brašna

✦2 žlice škrobnog brašna (gustina)

✦3 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, a zatim toplu vodu i ulje cijelo vrijeme miksajući. Na kraju dodati mješavinu brašna, škrobnog brašna, kakaa i praška za pecivo i još jednom kratko izmiksati. Uliti u kalup za tortu promjera 26 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta. Ohladiti te prezati vo­doravno na 2 dijela.

Krema:

✦1 mljevena želatina (10 g)

✦500 ml vrhnja za šlag

✦60 g bijele čokolade

✦250 mascarpone sira

✦3 žlice šećera u prahu

Priprema: Želatinu pripremiti prema uputi na vrećici – pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Bijelu čokoladu otopiti sa 100 ml vrhnja za šlag pa uliti na laganoj vatri otopljenu želatinu i dobro izmiješati. Mascar­pone izmiksati sa šećerom u prahu pa mu postupno umiješati mekši šlag od izrađenih preostalih 400 ml vrhnja za šlag. Uliti malo ohlađenu bijelu čokoladu sa želatinom i ručno izmiješati.

Glazura:

✦120 g čokolade za kuhanje

✦60 g margarina

✦3 žlice ulja

✦2 žlice vode

Priprema: Sve sastojke otopiti na pari mije­šajući. Na prvi biskvit staviti pola kreme, nju premazati glazurom od čokolade i staviti u zamrzivač na 15 minuta da se glazura stisne. Glazuru premazati s ostatkom kreme i poklo­piti drugim biskvitom.

Ganache:

✦150 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja, dodati čokoladu za kuhanje i miješati da se čokolada otopi pa preliti po torti. Staviti preko noći na hlađenje.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept:  Šamponeze torta

Prethodni članakDo sada zabilježeno 29 slučajeva afričke svinjske kuge na gospodarstvima
Sljedeći članakZalogajčić s malinama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.