Massey Ferguson, svjetski brend tvrtke AGCO (NYSE:AGCO), ponosno najavljuje predstavljanje nove serije MF 4700 M koja uključuje tri nova modela od 82 do 100 KS. Svi dolaze s opcijom potpuno novoga prijenosa Dyna-2, 24 x 24 Powershift.


Naša serija MF 4700 M oslanja se na uspjehu postojeće serije MF 4700 i nastavlja pružati najmoderniju tehnologiju, a istodobno zadržava važne standarde Masseya Fergusona jednostavnog rada, pouzdanosti i vrijednosti za novac,” izjavio je Francesco Murro, voditelj marketinga Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok.

Ti traktori srednjeg ranga pružaju pravu kombinaciju značajki, udobnosti i cijene kupcima koji žele učinkovito i isplativo obavljati posao. Korisnici, pak, mogu sami skrojiti traktore kako bi odgovarali njihovim potrebama pomoću opcija koje doista povećavaju rezultate poput potpuno novoga prijenosa Dyna-2 Powershift sa Speedmatchingom.”

Tri nova modela nasljeđuju postojeću seriju MF 4700. Sve modele pogone najnoviji trocilindrični motori AGCO Power stupnja V od 3,3 litre koji pružaju snagu od 82, 92 i 100 KS. Novi model MF 4710 M od 100 KS sada predvodi seriju dok prethodni model od 75 KS nije više dostupan.

Svi modeli u novoj seriji MF 4700 M dostupni su s kabinama, a svi traktori osim modela sa 100 KS također mogu biti opremljeni značajkom platforme.

Novi prijenos Masseya Fergusona Dyna-2 dolazi opcionalno u cijelom asortimanu. Opremljen je Speedmatchingom kao standardnim dijelom opreme te dolazi s opcijom kočenja do neutralne pozicije. Alternativno korisnici mogu izabrati postojeći vrhunski izrađeni mjenjač 12 x 12 s mehaničkim prijenosom ili opcijom Powershuttle.
“Lansiranjem serije MF 4700 M, Massey Ferguson nastavlja isporučivati moderne, izvrsno podešene traktore koji su posebno dizajnirani da rade jednostavno, snažno i pouzdano za zahtjevne kupce u sektoru srednjeg ranga 82 – 100 KS,” dodao je g. Murro.

 class=

Značajke serije MF 4700 M

  • Novi namjenski dizajnirani i izrađeni traktori srednjeg ranga od 82, 92 i 100 KS imaju najmoderniji motor, prijenos i tehnologiju prijenosnog sustava te su dostupni s kabinama visoke udobnosti ili platformama
  • Dokazani trocilindrični motor AGCO Power od 3.3 litre ispunjava propise o emisijama stupnja V s novom kompaktnom tehnologijom All-In-One SCR
  • Potpuno novi dvobrzinski mjenjač bez prekida prijenosa snage Dyna-2 sa standardnim Powershuttleom i Speedmatchingom.
  • Oni pružaju brzine 24 x 24 iz šest prijenosnika u dvama rasponima s kontrolom na pritisak tipke dvobrzinskog pomicanja brzine i za isključivanje spojke. Kočenje do neutralnog položaja dodatna je opcija za poboljšanje jednostavnosti rada
  • Potpuno novi stil, nova kontrolna ploča i jači naplatci kotača.

Najnovija tehnologija motora stupnja V

Napredni trocilindrični motor AGCO Power od 3.3 litre pogoni nove traktore MF 4700 M. Opremljen je zajedničkim vodom, elektronskim ubrizgavanjem goriva i četiri ventila / cilindra te ispunjava propise o emisijama stupnja V koristeći All-In-One uređaj Masseya Fergusona.

Osim selektivne katalitičke redukcije (SCR) i dizelskog oksidacijskog katalizatora (DOC), All-In-One sada ima i katalizator čađe za kontroliranje emisija. Vješto sakriven ispod kabine ili poda platforme, ovaj kompaktni i učinkoviti sustav ne utječe na vidljivost. Iako katalizator čađe zahtijeva povremeno ‘obnavljanje’, to se postiže jednostavnim pritiskom na tipku na desnoj konzoli. Za razliku od ostalih dizajnerskih rješenja, ovime se ne troši dodatno gorivo nego doprinosi ekonomičnosti potrošnje goriva.


Nova opcija prijenosa Dyna-2

Svi modeli s pogonom na četiri kotača u seriji MF 4700 M dostupni su s opcijom potpuno novoga prijenosa Masseya Fergusona Dyna-2 s Powershuttleom i Speedmatchingom. Ovaj dvobrzinski prijenos bez prekida pruža 24 brzine vožnje naprijed i 24 brzine unatrag iz 6 prijenosnika u dvama rasponima – pružajući odabir od jedanaest brzina u glavnom radnom rasponu.

Nov modul Hi-Low pruža dvije brzine bez prekida prijenosa koje se odabiru koristeći malu tipku na bočnoj strani ručke mjenjača – ispod toga je tipka za isključenje spojke za kontrolu vrškom prsta prilikom mijenjanja brzina. Brzine bez prekida prijenosa također se mogu mijenjati preklopnom sklopkom koja je zgodno smještena na desnoj konzoli. Na taj ju je način lako koristiti kada ruka nije na ručici mjenjača primjerice prilikom promjene smjera.

Speedmatching, koji je dio standardne opreme, automatski odabire pravi omjer neprekinutog prijenosa za brzinu kada se mijenjaju prijenosnici. Aktivira se prekidačem na desnoj konzoli.

Dyna-2 pruža najveću brzinu od 40km/h pri niskoj brzini okretaja motora od samo 1,850 okr./min.

Kao alternativa, moderni mjenjač 12×12 Masseya Fergusona može biti standardna oprema. Posebno je dizajniran za te traktore srednjega ranga, a može se opremiti ili mehaničkim mjenjačem ili Powershuttleom za lakši rad.

Kočenje do neutralnog položaja olakšava rad

Kočenje do neutralnog položaja opcija je dostupna i za prijenos Dyna-2 i za 12 x12 Powershuttle. Aktivira se prekidačem na konzoli koji istovremeno upravlja spojkom kada je pritisnuta papučica kočnice.


Ta vrhunska kontrola uvelike olakšava i poboljšava rad utovarivača te omogućuje rukovateljima da koriste samo jednu pedalu za istodobno kočenje i isključenje spojke.

Dodatna poboljšanja

Serija MF 4700 M usvaja novi stil obitelji proizvoda Massey Ferguson koji predstavlja novu valovitu rešetku s modernom svjetlosnom trakom na vrhu.


Sve se nove funkcije prikazuju i prate na unaprijeđenoj kontrolnoj ploči koja uključuje ikone za nove značajke poput statusa katalizatora čađe, Powershift Hi ili Low ili aktivacije kočenja do neutralnog položaja.

Pored toga, poboljšanja uključuju nove naplatke kotača – prednje i stražnje – kako bi se poboljšala pouzdanost i omogućilo postavljanje guma širokog raspona veličina.

Održavanje i popravak pojednostavljeni su zahvaljujući novoj utičnici za informacije o popravku i održavanju (RMI) u koju se uključuju dijagnostički alati. Također je dostupan opcionalni automatski prekidač za akumulator koji se automatski aktivira kada rukovatelj isključi traktor.

Povrat slobodnog protoka sada je dostupan za traktore opremljene klipnim razvodnim ventilima s razdjelnikom protoka.

 class=

Značajke koje odgovaraju Vašim potrebama

Nova serija Masseya Fergusona MF 4700 M dolazi nakon lansiranja modela MF 5700 M na prošlogodišnjoj Agrotechnici. Oznaka „M“ znači „srednje značajke“ čime se razlikuje od modela visokih značajki „S“ – u serijama MF 5700 S, MF 6700 S, MF 7700 S i MF 8700 S.

O AGCO-u

AGCO (NYSE:AGCO) je globalni lider u projektiranju, proizvodnji i distribuciji poljoprivrednih rješenja koji svojom cjelokupnom linijom opreme i povezanih usluge pruža visokotehnološka rješenja za poljoprivrednike koji prehranjuju svijet. AGCO-ovi proizvodi prodaju se preko pet glavnih brendova, Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® i Valtra®, uz podršku pametnih poljoprivrednih rješenja Fuse®. AGCO je utemeljen 1990., ima sjedište u Duluthu u Georiji, SAD te je 2018. zabilježio neto prihode od 9,4 milijarda dolara. Za više informacija, posjetite http://www.AGCOcorp.com. Za novosti, informacije i događaje tvrtke, molimo pratite nas na Twitteru: @AGCOCorp. Za financijske vijesti na Twitteru, molimo pratite hashtag #AGCOIR.

Prethodni članakU utorak Dan polja Bc strnih žitarica u Rugvici!
Sljedeći članakMinistrica Vučković održala video konferenciju s EU kolegama o strategiji „Od polja do stola“ i „EU strategiji bioraznolikosti do 2030.“
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.