Ministrica poljoprivrede Marija Vučković održala je u petak, 22. siječnja 2021. sastanak s veleposlanikom Republike Albanije u Republici Hrvatskoj, Nj.E., g. Rizom Podom, na temu  razvoja bilateralne suradnje u području poljoprivrede između Republike Albanije i Republike Hrvatske. Na sastanku se razgovaralo o intenziviranju dosadašnje suradnje, posebno kroz tehničku pomoć hrvatske administracije po pitanju europskih integracija i harmonizacije albanskog nacionalnog zakonodavstva s europskim. 

Od siječnja 2007. godine, kada je potpisan Memorandum o suglasnosti između Ministarstava poljoprivrede Republike Hrvatske i Republike Albanije, a posebno od zadnje sjednice komisije za gospodarsku suradnju između Hrvatske i Albanije održane 2018. u Zagrebu, suradnja dviju zemalja u području veterinarstva i ruralnog razvoja kontinuirano jača. Također, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Agencija za ruralni razvoj Republike Albanije imaju potpisan Sporazum o suradnji. 

Ministrica Vučković ovim je povodom izjavila:

Uz obostrano zadovoljstvo shvaćamo važnost daljnjeg jačanja vanjsko trgovinske razmjene i poljoprivredne suradnje naših zemalja. Hrvatska može biti od pomoći Albaniji u području veterinarstva i sigurnosti hrane, kao i u administrativnim pitanjima harmonizacije zakonodavstva s europskim, a Hrvatska istovremeno ima veliku priliku za izvoz. Posebno bih istaknula naše vino, maslinovo ulje, perad i konditorske proizvode koje možemo ponuditi albanskom tržištu, za koje ćemo poticati potražnju.

Uz već postojeći veterinarski certifikat za izvoz svježeg mesa goveda iz RH u Albaniju, 2020. godine Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane usuglasila je s nadležnim tijelom Albanije veterinarsko-zdravstvene uvjete za izvoz proizvoda od jaja i izrađen je veterinarski certifikat.