U prostorima Turističke zajednice Zagrebačke županije danas je održana tiskovna konferencija povodom održavanja manifestacije – četvrtog Dana okusa tradicije Zagrebačkog kraja i nacionalnog Dana Okusa hrvatske tradicije koji će se održati 17.11 – 3. 12. 2023. godine.
Četvrti Dani Okusa hrvatske tradicije održat će se u više od 100 restorana diljem cijele Hrvatske na području čak 12 hrvatskih županija. S područja Zagrebačke županije sudjelovat će čak 10 restorana, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja. Tradicionalne gastronomske specijalitete gosti će moći kušati u sljedećim objektima: Babriga Bistro & Catering (Velika Gorica), Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko), Krčma Gabreku 1929 Samobor (Samobor), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Mon Ami (Velika Gorica), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Samoborska klet (Samobor), Seoski Turizam “Stara Preša” (Šenkovec), Izletište Suhina (Bestovje) i Vina Kos – Jurišić (Donja Zelina).
Ovom prigodom dodijeljene su i oznake standarda Okusi hrvatske tradicije sljedećim ugostiteljskim objektima: Kavana Livadić (Samobor), Stari Puntijar (Zagreb), Kramberger (Krapina), Gornjovinska klet (Križevci) i Domestic house Lola (Vukovar)
“S velikim zadovoljstvom i ponosom, kao domaćin četvrtih Dana okusa hrvatske tradicije, Turistička zajednica Zagrebačke županija ističe kulturno i gastronomsko bogatstvo našeg kraja. Ovaj događaj, koji se održava u više od 100 restorana diljem 12 hrvatskih županija, prilika je da se predstavi raznolikost i bogatstvo lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina i domaćih poljoprivrednih proizvoda. Ponosni smo što iz Zagrebačke županije u ovom projektu sudjeluje čak 12 vrhunskih restorana, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja. Osim toga, ovogodišnje izdanje obogaćeno je pridruživanjem pet novih ugostiteljskih objekata standardu kojima ovim putem upućujem srdačne čestitke. Očekujemo da će mirisi i okusi naše tradicije pružiti posjetiteljima ne samo gastronomski užitak, već i jedinstveno kulturno iskustvo koje oslikava autentičnost kuhinje Zagrebačke županije.” izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.