Ako vas zanimaju razne egzotične kulture, dođite na proljetni zagrebački festivalu PROJEKT Ilica Q’ART koji će se održati u nedjelju 1. svibnja od 9 do 16:00 sati. Gostuje i kralj egzotičnog voća i povrća uzgojenog u Hrvatskoj EXOTIC KING!

Ne propustite jedinstvenu prigodu da na jednom mjestu u jednom danu upoznate i probate egzotične plodove; salak, ugly fruit, jack fruit, crni češnjak, narančastu cvjetaču, crvenu bananu, indijansku bananu, guavu, mongolsku i sibirsku borovnicu te finger limetu – voćni kavijar!

Zajedno s tvrtkom za uzgoj i preradu voća i začina L’erotic u Ilici predstaviti će i dehidrirano egzotično voće. Ljubitelji osvježavajućih pića pozvani su na degustaciju voćnih piva: Exotic King i Nova runda.

I, šećer na kraju; prezentacija jedinstvene Exotic King surf opreme i nagradna igra za posjetitelje sajma koji uživaju u surfanju na moru!

Vidimo se u nedjelju 1. svibnja na proljetnom zagrebačkom festivalu festivalu PROJEKT Ilica Q’ART!

https://www.exotic-king.com/

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakZaštita vinograda od primarnih zaraza prije cvatnje
Sljedeći članakIzabrani Vinska dama i Vinski gospodin
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.