Krem bajadera. Provjeren recept za savršen nezahtjevan kremasti kolač koji se ne peče, a svi ga vole zbog odličnog spoja grisa, čokolade i petit keksa.
Sastojci:
✦ 1500 ml mlijeka
✦ 250 g šećera
✦ 375 g margarina
✦ 225 g pšenične krupice (grisa)
✦ 3 žlice kakaa
✦ 2 vanilin šećer
✦ korica 1 limuna
✦ sok od ½ limuna
✦ 350 – 400 g petit keksa
Priprema: Zakuhati mlijeko sa šećerom, dodati margarin da se otopi pa pšeničnu krupicu cijelo vrijeme miješajući na vatri pjenjačom dok se ne zgusne. Podjeliti smjesu na dva dijela pa u jedan dodati kakao, a u drugi vanilin šećer, koricu i sok limuna. U kalup dimenzije 20 x 30 poslagati kekse pa prvo stavite tamnu smjesu. Na nju poslagati petit kekse, raporediti bijelu kremu i opet kekse. Staviti u hladnjak da se ohladi.
Dekoracija:
✦ 200 ml vrhnja za šlag
✦ 2 žlice tamne Lino Lade ili Nutelle
Priprema: Čvrsto umutiti vrhnje za šlag s nekoliko žlica tamne Lino Lade ili Nutelle. Premazati ohlađen kolač sa čokoladnim šlagom i ukrasiti ribanom čokoladom. Dobro ga ohladiti u hladnjaku.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači