Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦1 žlica kakaa

✦5 žlica oštrog brašna

✦½ praška za pecivo

Priprema: Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg uz po­stupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na naj­manju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, te mješavinu kakaa, brašna i praška za pecivo i još jednom kratko izmiksati. Uliti u kalup dimenzije 35 x 22 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrija­noj pećnici oko 15 minuta na 180 °C. Provjeriti čač­kalicom da li je biskvit gotov. Ohladiti.

Krema:

✦300 g čokolade za kuhanje

✦500 g mascarpone sira

✦500 ml vrhnja za šlag

Priprema: Čokoladu otopiti na pari i malo ohladiti. U mlako dodati mascarpone sir i izmiksati. Posebno izmiksati ne prečvrsto vrhnje za šlag i ručno ga umi­ješati žlicu po žlicu u kremu.

I još:

✦5 – 6 banana

✦par kapi limunovog soka

✦150 ml vrhnja za šlag

Priprema: Na biskvit staviti pola kreme, pa posloži­ti banane prerezane po dužini na pola i pokapane limunovim sokom. Na banane staviti drugi dio kre­me. Izmiksati vrhnje za šlag i slastičarskom vrećicom sa zvjezdastim nastavkom ukrasiti kolač.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakSchwarzwald torta
Sljedeći članakUn, des, tres
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.