Biskvit:
✦6 jaja
✦6 žlica šećera
✦1 žlica kakaa
✦5 žlica oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak, te mješavinu kakaa, brašna i praška za pecivo i još jednom kratko izmiksati. Uliti u kalup dimenzije 35 x 22 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na 180 °C. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit gotov. Ohladiti.
Krema:
✦300 g čokolade za kuhanje
✦500 g mascarpone sira
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Čokoladu otopiti na pari i malo ohladiti. U mlako dodati mascarpone sir i izmiksati. Posebno izmiksati ne prečvrsto vrhnje za šlag i ručno ga umiješati žlicu po žlicu u kremu.
I još:
✦5 – 6 banana
✦par kapi limunovog soka
✦150 ml vrhnja za šlag
Priprema: Na biskvit staviti pola kreme, pa posložiti banane prerezane po dužini na pola i pokapane limunovim sokom. Na banane staviti drugi dio kreme. Izmiksati vrhnje za šlag i slastičarskom vrećicom sa zvjezdastim nastavkom ukrasiti kolač.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači