Sastojci:

400 g lisnatog tijesta

300 g šunke,

200 g šampinjona

350 g kečapa

250 g sira edamca

0,5 dl ulja

origano

Za preljev:

3 jaja

5 dl mlijeka

2 dl kiselog vrhnja

½ praška za pecivo

šunku narežite na kockice, a šampinjone na listiće. Sir naribajte. Uzmite jedan list tijesta, poškropite ga uljem pa ga pokrijte drugim listom tijesta. Tijesto premažite kečapom, pospite narezanom šunkom i šampinjonima, dodajte origano te naribani sir pa savijte u roladu. Na isti način pripremite i druge rolade. Rolade narežite na ploške. Kalup za mafine nauljite i u udubine posložite po dvije ploške rolade. Istucite jaja, dodajte mlijeko, prašak za pecivo i vrhnje. S tom smjesom prelijte kalupe s roladama. Pecite u pečnici na 200 ºC 35 minuta.

Prethodni članakKrem juha od piletine i špinata
Sljedeći članakPovrće s tunjevinom i jajima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.