1 svinjsku koljenicu

350 g brašna

20 g svježeg kvasca

125 ml vode

1skuhani krumpir

1 žličicu šećera

maslinovo ulje

sol

U posudi skuhajte svinjsku koljenicu. Odvojite meso od kosti. Svježi kvasac dodajte u mlaku vodu. Zdrobite kvasac, dodajte šećer i 3 žlice brašna. Promiješajte i ostavite u posudi 10-ak minuta. Iz skuhanog krumpira napravite pire. Dodajte ostalo brašno i kvasac te maslinovo ulje. Posolite! Tijesto zamijesite i ostavite 1 sat odmarati u posudi. Radnu površinu posipajte brašnom pa na njoj razvucite
tijesto. Na sredinu stavite meso odvojeno od kosti. Sve oblikujte tako da se meso prekrije. Pekač
nauljite i u njega položite tijesto s mesom te pustite da odmara 30 minuta. Peče se 30 minuta na
temperaturi od 200 ºC.

Prethodni članakPovrće s tunjevinom i jajima
Sljedeći članakPunjena rolada sa špinatom i jajima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.