PRIPREMITE:

15 dag slanutka
30 dag krumpira
20 dag dimljenih svinjskih rebara
2 rajčice
10 dag dimljene slanine
3 režnja češnjaka
1/2 svežnja listova peršina
sol
papar

PRIPREMA:

Slanutak namočite i ostavite preko noći. Sutradan ga ocijedite i pristavite. Posolite, popaprite i dodajte rebra. Krumpir ogulite, rajčicu očistite, pa oboje narežite na kockice i umiješajte u napola skuhanu juhu. Peršin, oljušteni češnjak i slaninu nasjeckajte i gnječite nožem da dobijete gustu smjesu, “pesto” (pešt). Njime začinite zgotovljenu juhu. Dio krumpira zgnječite vilicom da maneštra bude gušća.

Prethodni članakTorta od ajvara
Sljedeći članakPileći savici u sezamu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.