PRIPREMITE ZA ROLADU:
35 dag ribiza
2 žlice šećera u prahu
3 jaja
15 dag šećera
malo soli
15 dag brašna
Za umak:
100 ml mlijeka
125 ml vrhnja
1 štapić vanilije
3 žumanjka
5 dag šećera
Ribiz očistite, stavite u zdjelu i pospite šećerom u prahu pa ga potisnite vilicom. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator na 180). Na pari tucite jaja, žlicu tople vode, šećer i malo soli dok se krema zgusne. Kada se krema zgusne postupno umiješajte prosijano brašno. Ulijte biskvit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Biskvit razmažite i pecite 12-15 minuta. Pažljivo ga izvadite i maknite papir za pečenje. Premažite ga ribizom i zavijte u roladu.
Za umak od vanilije kuhajte mlijeko. Nakon što ste dodali vrhnje i sredinu vanilije, istucite žumanjke i šećer i polako ulijte u vruće mlijeko. Tucite sve zajedno na laganoj vatri dok se ne zgusne. Umakom prelijte narezane rolade.