width=– 20 dag očišćenog lososa
– 2 velike žlice maslinova ulja
– 4 jaja
– 1/2 češnja češnjaka
– 1/2 žlice mljevenog kima
– 1 limun
– 20 dag slanutka
– 7 dag ricotta sira
– 1 žlica korijandera peršina

Jednu žlicu ulja, te sok od limuna iskoristite za mazanje lososa. Dodajte sol i papar. Na zagrijanoj tavici ribu pecite jednu minutu sa svake strane, te maknite s vatre. Lososa preselite na tanjur, a tavicu počistite papirnatim rupčićem. Jaja, kim, nasjeckani češnjak i naribanu limunovu koricu, pomiješajte u zdjelici, dodajte slanutak, ricottu i korijander. Na tavici u kojoj ste pekli lososa zagrijte drugu žlicu maslinova ulja, pa dodajte smjesu s jajima i pecite desetak minuta. Maknite s vatre prije nego što bude pečeno do kraja. Losos nasjeckajte na sitnije komadiće i stavite preko jaja. Pospite peršinom.

Prethodni članakHobotnica ispod peke
Sljedeći članakZapečene paprike
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.