– 12 dag tamne čokolade
– 8 piškota
– 2 žlice krokanta
– 40 dag ananasa
– 5 žlica šećera
– 100 ml bijelog vina
– 5 žlica ruma
– 5 kockica bijele čokolade
– 3 žumanjka
– 50 dag vrhnja
– 200 ml slatkog vrhnja
– 6 listića mente
– 2 žlice mljevenog kokosa
Tamnu čokoladu rastopite na pari. Piškote narežite na komadiće od 5 mm i dodajte zajedno s krokantom u rastopljenu čokoladu. Dobro promiješajte. 6 okruglih kalupa stavite na papir za pečenje. Uspite smjesu u kalupe i ostavite da se hladi. Za mouse narežite ananas. Karamelizirajte 4 žlice šećera zajedno s 3 žlice ruma i bijelim vinom. Dodajte ananas i kuhajte 15 minuta. Želatinu rastopite u vodi. Pomiješajte 4 žlice kreme u kojoj se kuhao ananas s ostatkom šećera, žumanjcima, i bijelom čokoladom, te sve zajedno miksajte na pari dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte želatinu. Smjesu s ananasom i želatinom izmiksajte, dodajte vrhnje i dobro miješajte. Dobivenu smjesu zajedno s preostalim rumom sjedinite sa smjesom koju ste prethodno napravili i stavite da se hladi dok se ne počne stvarati žele. Istucite slatko vrhnje te ga dodajte želeu i miješajte. Time napunite kalupe i stavite preko noći u hladnjak. Listiće mente i kokosove mrvice usitnite te njima ukrasite mouse prije posluživanja.