– 1 šalica od 250 ml
Tijesto:
– 2 šalice brašna
– 12 žlica maslaca
– sol
– 125 ml hladne vode
Nadjev:
– 200 g šampinjona
– 1 glavica luka
– 400 g mljevenog mesa
– 4 češnja češnjaka
– 350 g sira
– sol
– papar
– vegeta
U brašno dodajte hladni maslac, malo soli i vodu. Zamijesite tijesto, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku. Za nadjev prvo u tavi pržite sitno sjeckani luk i gljive dok sva voda ne ispari iz gljiva. Dodajte mljeveno meso, pržite dok ne bude gotovo, a na kraju dodajte sitno sjeckani češnjak i nastavite pržiti 2 min. Ocijedite višak masnoće, a zatim dodajte malo topljivog sira, sol, papar, vegetu i začine po želji i sve izmješajte. Razvucite tijesto u krug, stavite u posudu za pečenje, a po sredini tijesta stavite nadjev i razmažite do rubova tijesta, a višak preklopite da rubovi budu deblji. Tako pripremljeno tijesto stavite u zagrijanu pećnicu na 200 ºC oko 35 min, a posljednjih 5 min pečenja dodajte sir i vratite u pećnicu da se istopi.