– 6 šnita slanine
– 1 glavica luka
– malo maslinovog ulja
– 1 kg krumpira narezan na kockice
– 1 poriluk
– 2-3 mrkve
– 1 celer
– 1,5 l jušnog temeljca
– sol
– papar
– 1/2 žličice ljute mljevene paprike
– 100 g naribanog sira (gauda, trapist)
U tavi prepecite slaninu, te osušite na kuhinjskom papiru. U istu tavu dodajte maslinovo ulje, narezani luk, mrkvu, celer i poriluk, te dinstajte dok povrće ne omekša. Zatim dodajte jušni temeljac i krumpir, te začinite mljevenom paprikom i paprom. Kuhajte dok krumpir i mrkva ne omekšaju. Dodajte naribani sir i miješajte dok se sir ne rastopi. Slaninu narežite na kockice i dodajte u juhu. Promiješajte i posolite po ukusu. Ukrasite nasjeckanim peršinom.