Pripremite:
– 40 g maslaca
– 1 luk
– 500 g kukuruza
– 1 l pileće juhe
– 150 ml vrhnja za kuhanje
– sol i papar
– svježi peršin
Priprema:
Kukuruz u klipu očistite i skuhajte zatim ohladite i skinite s klipa, a možete upotrijebiti i kukuruz iz konzerve.
Luk očistite i sitno nasjeckajte, zatim rastopite maslac, dodajte usitnjeni luk i propržite oko 5 minuta na laganoj vatri dok ne omekša.
Dodajte kukuruz i pileću juhu, pojačajte vatru i pustite da proključa, zatim smanjite vatru i nastavite kuhati još 10-tak minuta.
Potom izmiksajte juhu sa štapnim mikserom, ponovno je vratite na vatru. Miješajte dok se sve dobro ne sjedini i juha lagano zgusne.
Na kraju umiješajte i vrhnje za kuhanje. Kuhajte još 2-3 minute uz neprestano miješanje, te dodajte soli i papra po potrebi.
Pripazite da juha ne zakuha jer bi se tako mogla prejako zgrušati.
Na kraju juhu poslužite ukrašenu nasjeckanim peršinom.