– 350 g tamnog pšeničnog brašna
– 150 g margarina
– 2 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 1 kiselo vrhnje
– 1 žličica soli
NADJEV:
-3 svježe kobasice ili hrenovke
U posudi umiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, 2 jaja i kiselo vrhnje, te zamijesite tijesto. Tijesto ostavite stajati u hladnjaku 30 min. Ohlađeno tijesto razvaljajte u koru debljine 0,5 cm i premažite rastopljenim margarinom, te ga zarolajte i vratite u hladnjak da odmara 1 sat. Ponovite postupak nekoliko puta. Nakon što ste dobili lisnato tijesto, razvaljajte ga i pomoću čaše napravite krugove od tijesta. U sredinu svakog kruga stavite komadić svježe kobasice. Krajeve svakog kruga spojite i napravite kuglicu. Kuglice slažite u namazani lim za pećenje, premažite umućenim jajima i pospite kimom.Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 30 minuta.