width=– 350 g tamnog pšeničnog brašna
– 150 g margarina
– 2 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 1 kiselo vrhnje
– 1 žličica soli

NADJEV:
-3 svježe kobasice ili hrenovke

U posudi umiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, 2 jaja i kiselo vrhnje, te zamijesite tijesto. Tijesto ostavite stajati u hladnjaku 30 min. Ohlađeno tijesto razvaljajte u koru debljine 0,5 cm i premažite rastopljenim margarinom, te ga zarolajte i vratite u hladnjak da odmara 1 sat. Ponovite postupak nekoliko puta. Nakon što ste dobili lisnato tijesto, razvaljajte ga i pomoću čaše napravite krugove od tijesta. U sredinu svakog kruga stavite komadić svježe kobasice. Krajeve svakog kruga spojite i napravite kuglicu. Kuglice slažite u namazani lim za pećenje, premažite umućenim jajima i pospite kimom.Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 30 minuta.

Prethodni članakOkrijepljujuća juhica
Sljedeći članakLješnjak mađarice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.