1 šalica od 250 ml
Tijesto:
2 šalice brašna
12 žlica maslaca width=
sol
 – 125 ml hladne vode
Nadjev:
200 g šampinjona
1 glavica luka
400 g mljevenog mesa
4 češnja češnjaka
350 g sira
sol
papar
vegeta

U brašno dodajte hladni maslac, malo soli i vodu. Zamijesite tijesto, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku. Za nadjev prvo u tavi pržite sitno sjeckani luk i gljive dok sva voda ne ispari iz gljiva. Dodajte mljeveno meso, pržite dok ne bude gotovo, a na kraju dodajte sitno sjeckani češnjak i nastavite pržiti 2 min. Ocijedite višak masnoće, a zatim dodajte malo topljivog sira, sol, papar, vegetu i začine po želji i sve izmješajte. Razvucite tijesto u krug, stavite u posudu za pečenje, a po sredini tijesta stavite nadjev i razmažite do rubova tijesta, a višak preklopite da rubovi budu deblji. Tako pripremljeno tijesto stavite u zagrijanu pećnicu na 200 ºC oko 35 min, a posljednjih 5 min pečenja dodajte sir i vratite u pećnicu da se istopi.

Prethodni članakZapečeno i fino
Sljedeći članakMarsovci
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.