PRIPREMITE:
2 svinjska filea
200 g šampinjona
100 g riže
1 kg mlade mrkve
1 poriluk
1 l goveđ eg temeljca
1 dl ulja 100 g brašna
mješavinu začina
sol
papar

PRIPREMA:
Fileu uklonite masnoću, a zatim posebnim nožem izdubite sredinu. Kuhajte rižu u slanoj vodi, gljive i poriluk sitno nasjeckajte. Mrkvu očistite, dvije izrežite na kocke, a ostale narežite po dužini na veće komade. Na malo ulja popecite poriluk, dodajte kockice mrkve i pirjajte. Dolijevajte s vodom ako je potrebno. Dodajte gljive, kuhanu rižu i začina po želji i kratko pirjajte da ispari višak tekućine. Nadjevom punite file. Punjeni file uvaljajte u brašno i pržite u vrućem ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zalijte ga juhom, dodajte preostalu mrkvu, poklopite i pirjajte na umjerenoj temperaturi. Gotovo meso izvadite iz posude, a mrkvu u umaku pospite s malo brašna. Promiješajte i kuhajte dok se ne zgusne. File malo ohladite, narežite na kriške i poslužite s umakom od mrkve.

Prethodni članakOrahov složenac
Sljedeći članakMesni muffini od lisnatog tijesta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.