– 2,5 čaše brašna
– 15 dag trapist sira
– 15 dag šunke
– 15 dag kiselih krastavaca
– 1 čaša ulja
– 1 čaša jogurta
– 1 prašak za pecivo
– 4 jaja
– sol
– papar
– 10 dag naribane gaude
U zdjeli izmutite jaja te im dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Po 15 dag sira, šunke i kiselih krastavaca narežite na sitne kockice. Sve nasjeckano dodajte smjesi od jaja, začinite i promiješajte kuhačom. Dobivenu smjesu stavite u kalup za kuglof koji ste prethodno namastili i pobrašnili. Pecite oko 30 minuta na 200º. Prevrnite kalup na lim obložen masnim papirom. Po kuglofu rasporedite naribani gauda sir i pecite još 15 minuta na istoj temperaturi. Kuglof možete poslužiti toplo ili hladno.