Sastojci:
– 4 teleća odreska
– 1 žlica miješanog začina
– 100 g dimljene šunke
– 2 kisela krastavca
– 3 žlice ulja
Za umak:
– 200 g gljiva
– 1 češanj češnjaka
– 250 ml vrhnja za kuhanje
– sol, papar
– 2 žlice bijelog vina
Za prilog:
– 500 g njoka
Priprema:
Odreske istucite i natrljajte mješavinom začina.
Na svaki odrezak stavite šunku, krastavce narezane na trakice i zarolajte u savitak.
Popecite ih na vrućem ulju sa svih strana, podlijte vodom i lagano pirjajte oko 20 minuta. Meso izvadite na toplo mjesto.
Na preostalom ulju propirjajte očišćene i narezane gljive, dodajte protisnuti češnjak i pirjajte dok ne ispari sva tekućina.
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i vino. Prokuhajte par minuta i prelijte preko mesa.
Njoke skuhajte u blago posoljenoj vodi.