PRIPREMITE:

70 dag gotovih kora

50 dag svježih kobasica po izboru

25 dag svježe slanine iz marinade

6 svinjskih odrezaka

6 kriški kuhane šunke

1 kg kiselog kupusa

1/4 šalice biljnog ulja

1 šalicu usitnjenog luka

1/2šalice usitnjene mrkve

2 jušne žlice usitnjenog peršina

6 zrna papra

10 klekovih boba

šalicu bijelog vina

1 l instant pileće juhe

sol

papar po ukusu

Slaninu narežite na kockice i kuhajte u vreloj vodi oko 10 minuta. Zatim je procijedite i propirjajte s usitnjenim lukom, mrkvom i ispranim kiselim kupusom. Propirjane sastojke nakon dvadesetak minuta prebacite u glinenu posudu. Dodajte začine i tekućinu, pa posudu poklopite i premjestite u pećnicu na 165 °C oko 3 sata. U me đuvremenu svinjske odreske i kobasice ispecite na ulju i potkraj kuhanja stavite u posudu. Zgotovljeno jelo poslužite na pladnju: stavite kiseli kupus s ostalim povrćem, na njega složite meso i kobasice, a uokolo kratko pečene kriške šunke. Ukrasite usitnjenim peršinom.

Prethodni članakSlavonska tlačenica
Sljedeći članakKrumpirova krem juha sa šunkom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.