Sastojci (4 osobe):
- 1 ciabbata (šlapica)
- 3 režnja čašnjaka
- 250 g mini rajčica (poželjno i crvenih i žutih ako imate)
- 150 g kozjeg sira ili mozarelle
- 10-ak crnih maslina
- svežnjić bosiljka
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
- Ciabbatu narežite na malo deblje kriške. Na dobro ugrijanoj grill tavi popecite kriške s obje strane na malo maslinovog ulja, kako bi dobile lijepe „rešetkice“ od tostiranja.
- Za nadjev operite i osušite mini rajčice. Prepolovite ih ili narežite na četvrtine, ovisno o njihovoj veličini. 2 režnja češnjaka sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte mini rajčice, natrgani kozji sir (ili sjeckanu mozarellu), sjeckani češnjak, narezane masline i natrgane listiće bosiljka. Sve posolite, popaprite i zalijte s 4-5 žlica maslinovog ulja. Pomiješajte, pa time nadjenite tostirane kriške kruha.
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Savjet više: svaku prepečenu krišku ciabbate s gornje strane premažite polovicom češnjaka kako bi je fino aromatizirali. Ako ne volite kozji sir ili ga ne možete nabaviti, mozarella će biti također savršeno ukusna u ovoj ulozi.
Pročitajte još recepata za ljetni prilog jela:
- Dinje s pršutom i pestom
- Salata s cherry rajčicama, feta sirom i preljevom od meda i vlasca
- Grčka salata
- Zapečenac od krumpira, cvjetače i mrkve
- Mahune na salatu
- Grčki pita kruh