Sastojci (4 osobe):

  • 2 šake rikule
  • 2 šake matovilca
  • 100 g cherry rajčica
  • 125 g feta sira
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 3 žlice limunovog soka
  • ½ žlice meda
  • sol i papar
  • svježi vlasac

Priprema:

  1. Salate i cherry rajčice operite. Rajčice narežite na polovice te stavite u zdjelu zajedno sa salatama. Preko svega pospite kockice feta sira i lagano pomiješajte.
  2. Za preljev, u zdjelici izmiješajte ulje, limunov sok, med, sol, papar i nasjeckani svježi vlasac. Preljevom prelijte salatu i odmah poslužite.

Vrijeme pripreme: oko 20 minuta

Savjet više: Umjesto matovilca i rikule možete korisiti i neku drugu vrstu zelene salate. Med u preljevu možete i izostaviti, no on se ne osjeti jako.

Pročitajte još recepata za ljetni prilog jela:

Prethodni članakGrčki pita kruh
Sljedeći članakLjetni prilozi za svaki stol
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.