Sastojci (4 osobe):

  • 1 ciabbata (šlapica)
  • 3 režnja čašnjaka
  • 250 g mini rajčica (poželjno i crvenih i žutih ako imate)
  • 150 g kozjeg sira ili mozarelle
  • 10-ak crnih maslina
  • svežnjić bosiljka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

  1. Ciabbatu narežite na malo deblje kriške. Na dobro ugrijanoj grill tavi popecite kriške s obje strane na malo maslinovog ulja, kako bi dobile lijepe „rešetkice“ od tostiranja.
  2. Za nadjev operite i osušite mini rajčice. Prepolovite ih ili narežite na četvrtine, ovisno o njihovoj veličini. 2 režnja češnjaka sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte mini rajčice, natrgani kozji sir (ili sjeckanu mozarellu), sjeckani češnjak, narezane masline i natrgane listiće bosiljka. Sve posolite, popaprite i zalijte s 4-5 žlica maslinovog ulja. Pomiješajte, pa time nadjenite tostirane kriške kruha.

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Savjet više: svaku prepečenu krišku ciabbate s gornje strane premažite polovicom češnjaka kako bi je fino aromatizirali. Ako ne volite kozji sir ili ga ne možete nabaviti, mozarella će biti također savršeno ukusna u ovoj ulozi.

Pročitajte još recepata za ljetni prilog jela:

Prethodni članakDinje s pršutom i pestom
Sljedeći članakZapečenac od krumpira, cvjetače i mrkve
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.