Sastojci (4 osobe):

  • 600 g krumpira
  • 400 g mrkve
  • 400 g cvjetače
  • 3 jaja
  • 4 žlice mlijeka
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 100 g ribanog sira
  • svežnjić kopra ili drugog začinskog bilja po želji

Priprema:

  1. Krumpir, mrkvu i cvjetaču operite. Krumpir i mrkvu ogulite te narežite na ploškice debljine oko 1 cm. Sve zajedno s cvjetačom stavite kuhati u slanu vodu (tek toliko da pokrije povrće) te kuhajte narednih 15 – 20 minuta, dok povrće ne omekša, ali pazite da se ne raskuha.
  2. U međuvremenu pomiješajte jaja, mlijeko, vrhnje i ribani sir. Pećnicu ugrijte na 200 °C. Začinsko bilje operite, posušite i sitno nasjeckajte te dodajte u smjesu od jaja. Posolite i popaprite.
  3. Povrće izvadite iz vode i dobro ocijedite. Prebacite ga u veliku vatrostalnu posudu koju ste prethodno malo namastili. Sve prelijte smjesom od jaja, sira, i začinskog bilja i zapecite u pećnici oko 10 minuta dok se sir ne rastopi i dobije zlatnu boju. Poslužite toplo.

Vrijeme pripreme: 50 minuta

Savjet više: Ovo se prilog može poslužiti i kao samostalni, bezmesni ručak, uz zdjelu zelene salate. Ako nemate svježe začinsko bilje slobodno koristite sušeno ili smrznuto.

Pročitajte još recepata za ljetni prilog jela:

Prethodni članakBruschette s cherry rajčicama, kozjim sirom i maslinama
Sljedeći članakMahune na salatu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.