Sastojci (4 osobe):
- 600 g krumpira
 - 400 g mrkve
 - 400 g cvjetače
 - 3 jaja
 - 4 žlice mlijeka
 - 4 žlice kiselog vrhnja
 - 100 g ribanog sira
 - svežnjić kopra ili drugog začinskog bilja po želji
 
Priprema:
- Krumpir, mrkvu i cvjetaču operite. Krumpir i mrkvu ogulite te narežite na ploškice debljine oko 1 cm. Sve zajedno s cvjetačom stavite kuhati u slanu vodu (tek toliko da pokrije povrće) te kuhajte narednih 15 – 20 minuta, dok povrće ne omekša, ali pazite da se ne raskuha.
 - U međuvremenu pomiješajte jaja, mlijeko, vrhnje i ribani sir. Pećnicu ugrijte na 200 °C. Začinsko bilje operite, posušite i sitno nasjeckajte te dodajte u smjesu od jaja. Posolite i popaprite.
 - Povrće izvadite iz vode i dobro ocijedite. Prebacite ga u veliku vatrostalnu posudu koju ste prethodno malo namastili. Sve prelijte smjesom od jaja, sira, i začinskog bilja i zapecite u pećnici oko 10 minuta dok se sir ne rastopi i dobije zlatnu boju. Poslužite toplo.
 
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Savjet više: Ovo se prilog može poslužiti i kao samostalni, bezmesni ručak, uz zdjelu zelene salate. Ako nemate svježe začinsko bilje slobodno koristite sušeno ili smrznuto.
Pročitajte još recepata za ljetni prilog jela:
- Dinje s pršutom i pestom
 - Salata s cherry rajčicama, feta sirom i preljevom od meda i vlasca
 - Grčka salata
 - Bruschette s cherry rajčicama, kozjim sirom i maslinama
 - Mahune na salatu
 - Grčki pita kruh
 
		








