Sastojci:

✦2 jaja

✦170 g smeđeg šećera

✦120 g maslaca ili margarina

✦1 žličica arome vanilije

✦150 ml mlijeka

✦250 g brašna

✦1 prašak za pecivo

✦3 zrele banane

✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Izraditi jaja sa šećerom. Dodati otopljen i malo ohlađen maslac, aromu vanilije i mlijeko. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, izgnječene banane i sjeckanu čokoladu. Smijesu uliti u kalup za kruh dimenzije 10 x 22 cm koji je predhodno namazan uljem i posipan brašnom. Peći na 180 °C oko 1 sat. Dalje provjeravati čačkalicom. Ubosti čačkalicu u sredinu, ako ostane suha biskvit je pečen. Ukoliko počne tamniti, a nije još pečen, pokriti aluminijskom folijom. Gotov kolač pokriti kuinjskom krpom i ostaviti da se ohladi.

Glazura:

✦100 g mliječne čokolade

✦3 žlice ulja

Priprema: Mliječnu čokoladu i ulje otopiti na pari i preliti po banana kruhu. Staviti u hladnjak da se stisne.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakKako je s pčelarenjem u Mađarskoj?
Sljedeći članakMedeni cvjetići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.