Čokoladni roščići. Bez vanilin kiflica nemoguće je zamisliti Božić. Ako ste u potrazi za nečim sličnim predlažemo vam ove fine čokoladne i prhke kiflice.
Sastojci (za oko 35 komada):
✦ 15 dag glatkog brašna
✦ 6 dag šećera u prahu
✦ 2 dag gustina
✦ 2 dag kakaa
✦ prstohvat soli
✦ ribana korica naranče
✦ 2 dag badema
✦ 2 žličice ruma
✦ 10 dag maslaca
✦ 1 žumanjak
Priprema: Prosijati u zdjelu glatko brašno, šećer u prahu, gustin, kakao i sol. Dodati ribanu koricu naranče, grubo sjeckane bademe, rum, maslac i žumanjak. Povezati spiralnim metlicama miksera u tijesto. Ostaviti tijesto odmarati oko 1 sat u hladnjaku. Razvaljati, izrezivati tanke trakice, zarolati na radnoj površini i oblikovati u roščiće. Ostaviti u hladnjaku 20 minuta prije pečenja. Peći na 170 °C oko 15 minuta.
Glazura:
✦ 7 dag bijele čokolade
✦ 1 žličica ulja
Priprema: Nasjeckanu čokoladu otopiti na pari s malo ulja. Ohlađene roščiće umakati samo krajevima u čokoladu i slagati na rešetku da se čokolada stisne.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2