Tijesto:
– 6 jaja
– 30 dag šećera
– 10 žlica vode
– 10 dag oraha
– 20 dag oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
– korica od 1 limuna

Krema:
– 2 pudinga od vanilije
– 6 žlica oštrog brašna
– 1 l mlijeka
– 20 dag šećera
– 2 vanilin šećera
– 20 dag margarina
– 5 dag čokolade u prahu
– 10 dag kokosovog brašna

Priprema tijesta: Žumanjke miješati sa šećerom, postupno dodajući vodu, brašno s praškom za pecivo i orasima, vanilin šećer i koricu od limuna. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Tijesto ispeći u najvećem limu na 180 °C i prerezati na tri dijela okomito.

Priprema kreme: Kremu skuhati od mlijeka, pudinga i šećera i podijeliti ju na dva dijela. U jedan dio dodati čokoladu u prahu, a u drugi kokosovo brašno. U oba dijela kad se ohlade dodati pjenasto izmješan margarin. Prvo tijesto premazati kremom od čokolade, staviti drugo tijesto, premazati kremom od kokosa i prekriti trećim tijestom.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakTiramisu zvjezdice
Sljedeći članakRaffaello dream
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.