Sastojci:
80 dag svježe tunjevine, 6 dag šarenih paprika, začinsko bilje (luk, celer, mrkvu, kadulju, ružmarin), češnjak, zelenu salatu, luk, rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, krupnu sol, papar u zrnu
Priprema:
Kuhajte 40 minuta 5 litara vode u koju ste stavili začinsko bilje, pola čaše vina, prstohvat soli i žličicu papra u zrnu. Dodajte tunu i kuhajte 2 sata na najslabijoj vatri. Ostavite da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala, procijedite, prelijte uljem, dodajte češnjak narezan na ploške i papar u zrnu i ostavite da se marinira 24 sata. Tunu poslužite na svježoj salati, ukrasite lukom narezanim na kolute, rajčicama narezanim na kriške (napola ako su sitne) i umakom: u mikseru sameljite papriku i ulje od marinade.
Salata od tunjevine
Salata od tunjevine