Mjera je šalica od 2 dl

2 šalice zobenih pahuljica
0,75 šalice šećera
0,5 šalice kokosa
malo mljevenog cimeta
šalica brašna
šalica čokoladnog čipsa
malo soli
0,5 šalice meda
jaje
0,5 šalice ulja
malo ekstrakta vanilije
10 dag suhog voća po želji

Zagrijte pećnicu na 175 ºC. U većoj zdjeli izmiješajte zob, šećer, kokos, cimet, brašno, čokoladni čips, suho voće i sol. U sredini mase napravite udubljenje i ulijte med, jaje, ulje i vaniliju. Dobro zamijesite i rasporedite masu u posudu za pečenje. Pecite 20-25 minuta u zagrijanoj pećnici. Ohladite 5 min i natrgajte na manje komadiće.

Prethodni članakKocke s orasima
Sljedeći članakKrema od bresaka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.