Mjera je šalica od 2 dl

2 šalice zobenih pahuljica
0,75 šalice šećera
0,5 šalice kokosa
malo mljevenog cimeta
šalica brašna
šalica čokoladnog čipsa
malo soli
0,5 šalice meda
jaje
0,5 šalice ulja
malo ekstrakta vanilije
10 dag suhog voća po želji

Zagrijte pećnicu na 175 ºC. U većoj zdjeli izmiješajte zob, šećer, kokos, cimet, brašno, čokoladni čips, suho voće i sol. U sredini mase napravite udubljenje i ulijte med, jaje, ulje i vaniliju. Dobro zamijesite i rasporedite masu u posudu za pečenje. Pecite 20-25 minuta u zagrijanoj pećnici. Ohladite 5 min i natrgajte na manje komadiće.

Prethodni članakKocke s orasima
Sljedeći članakKrema od bresaka
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.