Sastojci:
300 g crnog ribiza
100 g crvenog ribiza
120 g šećera
1 vanilin šećer
250 g svježeg sira
200 g mascarponea
150 ml vrhnja za šlag
100 g keksića od badema
3 žlice listića badema
nekoliko listića metvice za ukrašavanje
Priprema:
Ribize operite i ostavite da se ocijede. Crnomu uklonite peteljke te ga pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Stavite ga u duboku zdjelu te ga izmiksajte štapnim mikserom. Smjesu potom procijedite kroz fino cjedilo. Svježi sir pomiješajte s mascarponeom. U to umiješajte pire od ribiza. Stucite vrhnje za kuhanje i umiješajte ga. Pola količine keksića stavite jedan pokraj drugoga u 4 desertne posudice ili u jednu veliku posudu. Na njih potom stavite pola kreme. Preostale keksiće složite po tome i po njima premažite preostalu kremu. Zatim nakratko stavite u hladionik. Listiće badema nasuho popržite u teflonskoj tavi, da poprime zlatnožutu boju. Zatim ih ostavite da se malo ohlade. Izvadite posudu s kremom iz hladionika, po kremi raspodijelite listiće badema i crveni ribiz. Ukrasite listićima metvice i poslužite.
Krema od bobica
Krema od bobica