Krema od bobica

Sastojci:
300 g crnog ribiza
100 g crvenog ribiza
120 g šećera
1 vanilin šećer
250 g svježeg sira
200 g mascarponea
150 ml vrhnja za šlag
100 g keksića od badema
3 žlice listića badema
nekoliko listića metvice za ukrašavanje
Priprema:
Ribize operite i ostavite da se ocijede. Crnomu uklonite peteljke te ga pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Stavite ga u duboku zdjelu te ga izmiksajte štapnim mikserom. Smjesu potom procijedite kroz fino cjedilo. Svježi sir pomiješajte s mascarponeom. U to umiješajte pire od ribiza. Stucite vrhnje za kuhanje i umiješajte ga. Pola količine keksića stavite jedan pokraj drugoga u 4 desertne posudice ili u jednu veliku posudu. Na njih potom stavite pola kreme. Preostale keksiće složite po tome i po njima premažite preostalu kremu. Zatim nakratko stavite u hladionik. Listiće badema nasuho popržite u teflonskoj tavi, da poprime zlatnožutu boju. Zatim ih ostavite da se malo ohlade. Izvadite posudu s kremom iz hladionika, po kremi raspodijelite listiće badema i crveni ribiz. Ukrasite listićima metvice i poslužite.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.