Za tijesto:
– 20 dag brašna
– prstohvat soli
– 8 dag hladnog maslaca
– 1 žumanjak
Za nadjev:
– 35 dag sušenih datulja
– 1 žlica grož đica
– 100 ml crnog čaja npr. Earl Grey
– 5 dag lješnjaka
– 5 dag brazilskog oraščića
– 5 dag kikirikija
– 10 dag badema
– 6 jaja
– 5 žlica šećera
Kako biste dobili tijesto, pomiješajte brašno sa soli, maslacem i žumanjkom, te s 2-3 žlice hladne vode. Zamotajte ga u celofan i stavite 30 minuta u hladnjak. Za nadjev usitnite datulje i grožđ ice, te ih prelijte vrućim čajem i ostavite oko 30 minuta da omekšaju. U me đuvremenu prepržite oraščiće u tavi i narežite na grube komadiće. Skuhajte 4 jaja, ohladite i ogulite. Izvadite žumanjke. Datulje i grož đice procijedite. Dodajte im preostale bjelanjke i dobro promiješajte. (Žumanjke sačuvajte) Tijesto razvaljajte i pomoću kalupa izrežite četiri kruga. Tijesto prstima utisnite u okrugle kalupe te izrežite odgovarajuće „poklopce“ od ostatka tijesta. Od šećera i 1-2 žlice vode skuhajte sirup i ostavite ga da se malo ohladi. Dodajte mu smjesu datulja i oraha te sve zajedno dobro izmiješajte. Time napunite kalupe i u sredinu svakog kalupa stavite posoljeni žumanjak. Prekrijte tijestom, premažite preostalim žumanjcima i pecite 20-30 minuta na 200 º. Uz tortice možete poslužiti crni ili zeleni čaj.