1 kg očišćenih buča
4 jaja
8 dag margarina
15 dag brašna
1 vanilin šećer
200 ml vode
10 dag šećera
malo soli
10 dag šećera u prahu za posipanje

Buču očistite, naribajte, stavite u posudu i kuhajte na pari 15 minuta. Maknite posudu s vatre i izmiksajte buče u glatku smjesu. U veću posudu ulijte vodu, malo soli, šećera i margarin. Posudu stavite na vatru i dodajte brašno. Miješajte na vatri dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Maknite posudu s vatre pa kada se ohladi, dodajte vanilin šećer. Miješajući dodajte jaja i smjesu od buča te nastavite miješati dok ne dobijete jednoliko tijesto. Žlicom uzimajte tijesto i pecite ga u vrućem ulju na jednoj i drugoj strani. Ispečene žličnjake stavite na papir da se ocijede i pospite šećerom u prahu.

Prethodni članakZapečeni karfiol u bešamel umaku
Sljedeći članakPita s kruškama i bademima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.