50 – 60 dag brokula svježih ili smrznutih
2 – 3 veće mrkve
2 veća krumpira
1 srednja glavica luka
1 žlica maslaca
2 žličice currya
1 l instant pileće juhe
½ šalice mlijeka
2 žlice milerama
15 dag sira Gauda
sol, papar
Svježim brokulama odvojiti cvjetiće od korijena. Korijen oguliti i sitno nasjeckati. Krumpir i mrkvu oguliti. Krumpir narezati na kockice a mrkvu na kolutiće. Luk narezati na kockice. Na zagrijanom maslacu svijetlo prepržiti luk, posuti curryem, promiješati i zaliti pilećom juhom. Krumpir, mrkvu i korijen brokula dodati u juhu, te na laganoj vatri, poklopljeno kuhati 20 minuta. Dodati cvijetiće brokula i nastaviti kuhati oko 5 – 10 minuta. Skloniti sa štednjaka i tri velike kuhače povrća izvaditi i ostaviti sa strane. Juhu električnim štapnim mikserom usitniti i vratiti na štednjak. Dodati odvojeno povrće, mlijeko, mileram, naribani gauda sir i juhu kratko zagrijati, oko 2 minute. Dodati papar i po potrebi sol.