50 – 60 dag brokula svježih ili smrznutih
2 – 3 veće mrkve
2 veća krumpira
1 srednja glavica luka
1 žlica maslaca
2 žličice currya
1 l instant pileće juhe
½ šalice mlijeka
2 žlice milerama
15 dag sira Gauda
sol, papar

Svježim brokulama odvojiti cvjetiće od korijena. Korijen oguliti i sitno nasjeckati. Krumpir i mrkvu oguliti. Krumpir narezati na kockice a mrkvu na kolutiće. Luk narezati na kockice. Na zagrijanom maslacu svijetlo prepržiti luk, posuti curryem, promiješati i zaliti pilećom juhom. Krumpir, mrkvu i korijen brokula dodati u juhu, te na laganoj vatri, poklopljeno kuhati 20 minuta. Dodati cvijetiće brokula i nastaviti kuhati oko 5 – 10 minuta. Skloniti sa štednjaka i tri velike kuhače povrća izvaditi i ostaviti sa strane. Juhu električnim štapnim mikserom usitniti i vratiti na štednjak. Dodati odvojeno povrće, mlijeko, mileram, naribani gauda sir i juhu kratko zagrijati, oko 2 minute. Dodati papar i po potrebi sol.

Prethodni članakKruška – aromatične, sočne i ljekovite
Sljedeći članakPileće rolice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.