width=– 6 žlica maslinovog ulja
– 2 nasjeckana luka
– 200 g šampinjona narezanih na listiće
– 1 l svijetlog piva
– 1 listić suhog lovora
– 2 jaja
– 100 ml kiselog vrhnja
– nasjeckani peršin
– sol, papar
– 80 g naribanog sira

Na maslinovo ulje stavite luk i i pirjajte par minuta na laganoj vatri dok ne postane staklast. Dodajte šampinjone, kratko ih pirjajte, zalijte pivom i dodajte lovorov list. Kada juha zavrije, kuhajte ju na laganoj vatri oko 20 minuta. U me đuvremenu jaja i kiselo vrhnje dobro pomiješajte. Dodajte 6 žlica tople juhe, izmiješajte, a zatim sve zajedno umiješajte u juhu. Dodajte peršin, sol i papar, pa pustite da zakipi. Prije posluživanja izvadite lovorov list. Toplu juhu poslužite posipanu sirom.

Prethodni članakBrindisketi
Sljedeći članakTeletina za goste
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.