6 dag suhih gljiva
5 dag hajdine kaše
2 dl vrhnja
sol
žlica brašna
papar
lovorov list

Gljive namočite dan unaprijed. Ocijedite ih i stavite kuhati u lonac u 1,5 l vode. Dodajte lovor. Kad omekšaju, dodajte opranu heljdu (hajdinu kašu) i kuhajte da i ona omekša. U vrhnju razmutite malo brašna, stavite u juhu, dodajte sol i papar. Neka još dobro provri.

Prethodni članakPita s pršutom i maslinama
Sljedeći članakSalenjaci
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.