– 1/2 kg luka – narezano
– 3 žlice maslaca
– 3 žlice maslinovog ulja
– 1/2 žličice šećera
– 1 litra jušnog temeljca (mesni ili povrtni)
– 2 dl bijelog vina
– 1 čajna žličica soli
– 1/2 žličice crnog papra
– 1 francuski kruh
– 12 kriški švicarskog sira
U lonac stavite 3 žlice maslaca, 3 žlice maslinovog ulja i pola žlice šećera i držite na vatri dok se ne otopi. Dodajte narezani luk i kuhajte na umjerenoj vatri oko 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatno žutu boju. Dodajte jušni temeljac i vino te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Francuski kruh narežite na šnite, i stavite ga u zagrijanu pećnicu da se zapeče s obje strane. Kada je juha kuhana ulijte je u zdjelu, zatim stavite pečeni kruh na vrh, pokrijte s 2 šnite sira i zapecite u pećnici oko 5 minuta na 200 ºC dok se sir ne rastopi.