width=– 300 g graha
– 200 g slanutka
– 200 g kukuruza šećerca
– 3 krumpira
– 200 g pelata rajčice
– panceta po želji
– 4 češnja češnjaka
– peršin
– sol
– papar
– lovor list
– mješavina sušenog povrća prema ukusu

Sušenu pancetu, češnjak, list peršina zajedno sitno nasjeckajte. Slanutak namočite preko noći, a grah 4 sata prije kuhanja. Nakon toga ih kratko prokuhajte, ocijedite vodu i stavite ponovo kuhati. Kad zakipi, dodajte prodinstanu smjesu pancete, te ostavite neka se lagano kuha. Kad grahorice napola omekšaju, dodajte kockice krumpira, narezane pelate, lovorov list, papar i kukuruz. Kad je sve kuhano, dosolite po potrebi i dodajte još svježi nasjeckani peršin. Juhu možete poslužiti uz suho meso ili kobasice.

Prethodni članakIstarska mesna rolada
Sljedeći članakKruškolina
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.