Pripremite:

– oko 500 g janjećeg mesa isjeckanog na kockice
– 1 glavica luka
– 2-3 mrkve
– 1 peršin i pastrnjak
– 1 krumpir
– 1 šalica graška
– sol i papar
– vezica peršinovog lista
– malo soka od limuna
– kiselo vrhnje

Priprema:

Luk narežite na kockice i kratko ga propržite na malo ulja. Kada luk zastakli dodajte janjetinu narezanu na kockice. Kada meso porumeni sa svih strana, dodajte i ostalo povrće narezano na kockice i sve prelijte vodom (otprilike 2 l vode). Zatim posolite i popaprite. Možete koristiti i mješavinu smrznutog povrća. Ovu mješavinu nemojte odmah dodavati mesu, već je dodajte desetak minuta pred kraj kuhanja. Poklopite lonac, smanjite temperaturu i poklopljeno kuhajte na vatri dok se meso ne skuha. Prije posluživanje dodajte narezanu vezicu peršinovog lišća. Na kraju u juhu stavite malo soka od limuna i kiselo vrhnje.

Prethodni članakSlatka pizza
Sljedeći članakNasjeckana sarma
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.