Tijesto:
– 2 dag kvasca
– 2 – 3 žlice tople vode
– 2 žličice šećera
– 32 dag glatkog brašna
– ½ žličice soli
– 2 žlice maslinovog ulja
– oko 2 dcl tople vode
Ostalo:
– 40 dag džema od jagode
– 0,3 dcl vode
– 30 dag jagoda
Priprema tijesta:
Umutiti mrvljeni kvasac u 2 – 3 žlice mlake vode sa šećerom i žličicom brašna, kako bi se aktivirao. Brašnu dodati sol, ulje, aktivirani kvasac, pa dodajući toplu vodu, umijesiti mekano tijesto. Ostaviti da se diže dok se volumen ne udvostruči. Dignuto tijesto razvaljati na veličinu 2 okrugla kalupa za pizzu ili jedan pravokutni od pećnice.
Ostalo: Premazati džemom razrijeđenim s vodom. Peći oko 8 – 10 minuta na 220 °C. Jagode očistiti i narezati na ploške, pa poslagati na pečenu pizzu. Pustiti da se džem malo ohladi pa poslužiti.
Recept iz knjige: Kolači – čarolija užitaka 2