Tehnologija uvelike utječe na poljoprivredu te je oduvijek igrala ključnu ulogu u poljoprivrednoj industriji. Stoga se podrazumijeva da kako je tehnologija sve više napredovala, tako je i poljoprivreda napredovala.

Evo nekih od najinovativnijih poljoprivrednih proizvoda u protekloj godini među kojima su razni napredni strojevi, uređaji i tehologije.

John Deerov autonomni traktor

Equinox’s Drones – snimanje iz zraka

Lelyjevi automatizirani i povezani sustavi

Vertikalna aeroponika OnePointOne

Robot za plijevljenje Nexus Robotics

Prskalice John Deere integrirane s umjetnom inteligencijom

Edeteovo umjetno oprašivanje

Bowery Farming – integrirane farme

Izvor: https://www.tomorrowsworldtoday.com

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakHrvatske graševine u vrhu svjetske klase
Sljedeći članakProdavanje vlastito proizvedenog žita
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.