Tehnologija uvelike utječe na poljoprivredu te je oduvijek igrala ključnu ulogu u poljoprivrednoj industriji. Stoga se podrazumijeva da kako je tehnologija sve više napredovala, tako je i poljoprivreda napredovala.

Evo nekih od najinovativnijih poljoprivrednih proizvoda u protekloj godini među kojima su razni napredni strojevi, uređaji i tehologije.

John Deerov autonomni traktor

Equinox’s Drones – snimanje iz zraka

Lelyjevi automatizirani i povezani sustavi

Vertikalna aeroponika OnePointOne

Robot za plijevljenje Nexus Robotics

Prskalice John Deere integrirane s umjetnom inteligencijom

Edeteovo umjetno oprašivanje

Bowery Farming – integrirane farme

Izvor: https://www.tomorrowsworldtoday.com

Prethodni članakHrvatske graševine u vrhu svjetske klase
Sljedeći članakProdavanje vlastito proizvedenog žita
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.